Novosti

Zapažen nastup kompanije Gastro Professional na 19. Horeca sajmu u Beogradu

Dve najznačajnije sajamske manifestacije u zemlji i regionu, 45. Međunarodni sajam turizma i 19. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HoReCa, opravdale su očekivanja posetilaca, učesnika i brojnih turističkih profesionalaca, privrednika, vlasnika ugostiteljsko-turističkih objekata i nagovestile ulazak u novu eru razvoja turizma, hotelijerstva, gastronomije i HoReCa sektora.

Kako su saopštili organizatori, ove godine Sajam Horeca i Sajam turizma pratilo je preko 1000 akreditovanih novinara iz 20 zemalja regiona a sajmove je posetilo 42.453 posetioca.

Od prvog dana sajma vladalo je veliko interesovanje posetilaca, a poređenja radi – svakog dana pojedinačno – bilo ih je više nego prošle godine. Među posetiocima, ali i izlagačima, vladala je festivalska atmosfera koja je odražavala zadovoljstvo, inspiraciju i dobru energiju pod kupolama Beogradskog sajma.

Na Sajmu turizma učestvovalo je preko 400 izlagača, turističkih agencija, organizacija i hotela iz više od 27 zemalja. Paralelno sa Sajmom turizma u halama 2A i 2C Beogradskog sajma uspešno je održan i 19. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HoReCa, koji je ispratio pozitivan trend i rad u HORECA sektoru i hotelskoj i ugostiteljskoj industriji, koja je danas jedna od najdinamičnijih i najrasprostranjenijih industrija u svetu.

Pod sloganom „Poslužite se“ sajam je okupio brojne domaće i inostrane kompanije iz najrazličitijih oblasti vezanih za ugostiteljske delatnosti, koje svaku turističku ponudu dižu na viši nivo – proizvodnja, distribucija i prodaja hotelskog i ugostiteljskog nameštaja, profesionalna oprema i uređaji za kuhinje, restorane i barove, kao i uslužne delatnosti, IT rešenja i nove mogućnosti efikasnijeg poslovanja, snabdevanja i funkcionisanja ugostiteljskih objekata.

Zapažen nastup i veliko interesovanje posetilaca bilo je na štandu kompanije Gastro Professional koja se ove godine prvi put predstavila na sajmu u Beogradu, priredivši svim posetiocima i poslovnim partnerima spektakularan sajamski doživljaj – uz kuvanje uživo i javne prezentacije tehnološki inovativnih i učinkovitih uređaja najpoznatijih svetskih brendova za profesionalnu upotrebu u kuhinjama – Roaster, Retigo, Angelo Po kao i rashladnih, uređaja za pranje, neutralne opreme, luksuznih vitrina, kuhinjskih uređaja, nameštaja, inventara, posuđa i escajga brendova – Elettrobar, Iceinox, Ozti, ABM, Hendi, Forcar, Fimar, ByBone, Kutahya, Salvinelli, Leta, Lamex.

Po prvi put, svi kupci i posetioci imali su priliku, da uživo vide i Gastro ekskluzivnu “Limited Edition” proizvodnu liniju vitrina za vina i vitrina za suvo zrenje mesa, proizvedenih u fabrici ove komanije, koja već deceniju, uspešno posluje na tržištima: Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske.

Ovogodišnji događaj ostaće upamćen i po rekordnom broju poslovnih susreta, interaktivnim prezentacijama na štandovima, demonstracijama ugostiteljskih veština, kuvanju uživo na najmodernijoj profesionalnoj opremi za kuhinje.

Beograd je tokom četiri sajamska dana bio turistički centar sveta i grad kosmopolitskog duha, što je uz brojne prateće događaje, promocije, prezentacije i konferencije – rezultiralo velikom pažnjom javnosti i predstavnika medija, a Sajam turizma i Sajam Horeca bili su tih dana jedna od glavnih tema o kojoj se pričalo.

Sveukupno, uspeh oba sajma ogleda se ne samo u broju posetilaca i izlagača, već i u dubini veza koje su stvorene tokom događaja, a koje su zalog za budućnost i naredno izdanje sajma.

Sasvim je sigurno da će ovi sajmovima i u godinama koje dolaze, ostati moderni evropski sajmovi sa biznis orijentacijom ali i centralni godišnji događaji, na kojima će se prezentovati svetski trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja, snabdevanja i funkcionisanja HoReCa sektora, razvojni planovi iz oblasti turizma, vredne investicije i kapitalni projekti, te nastaviti potpisivati ugovori, sporazumi i protokoli o dugoročnoj saradnji – kako između zemalja učesnica, tako i oni pojedinačni – između izlagača i njihovih partnera i klijenata.

https://youtu.be/L3ISMYpswhk?si=_dZF_4ohVA8eKsgO