Novosti

Sladoled iz Frigomata – da sva čula uživaju

Sladoled je omiljen slatkiš u letnjim danima, obično se pravi od mlečnih proizvoda koji se kombinuju sa voćem, čokoladom ili nekim drugim sastojcima, pa koliko komplikovano može da bude da ga napravite u vašem objektu? Uz dobar aparat ili mašinu za sladoled – nimalo.

Aparat ili mašina za sladoled je vaš glavni saveznik u pripremanju ove ledene poslastice na nivou majstora, nikad vam tako neće ispasti sa običnim mikserom, ma koliko bili uporni u tome da napravite penastu smesu i strpljivi da sačekate da dostigne idealnu temperaturu. Ne samo što je pomoću aparata znatno jednostavnije pravljenje sladoleda – praktično treba samo da ubacite sastojke i pritisnete dugme – već je i zdravije jer imate potpunu kontrolu nad sastavom i možete biti sigurni da je sladoled koji jedete svež. Takođe, imate više nego dovoljno prostora da eksperimentišete s omiljenim ukusima i isprobavate i zahtevnije recepte.

Za leto 2023. iz Friogmata nam je stigla GX serija mašina za svež sladoled. Jednostavne su za upotrebu i pogodne za bilo koji recept za pravljenje sladoleda.

Ono što ih razlikuje od drugih mašina je to što su Frigomati samostalno proizvodne vitrine za sladoled sa vertikalnim cilindrima (u ponudi su modeli sa 2,4,6 i 8 cilindara). Svaki od modela ima 7 elektronskih programa za zamrzavanje sladoleda i funkciju „noćnog skladištenja“ za održavanje proizvoda tokom dugih pauza, uz značajnu uštedu energije. Tu je i podna jedinica na točkovima. Frigomati imaju vazdušno ili vodeno hlađenje.

Prilikom pravljenja sladoleda u Frigomatima u dozvoljeno je da u vašu smesu dodajete i tvrde komade orašastih plodova, čokoladu ili voće.

Svi Frigomat modeli imaju čelične mešalice sa sečivom strugača koje se lako može ukloniti za lako čišćenje. Tu su i prozirni poklopci, koji omogućavaju kupcu da vidi i prati proces zamrzavanja.

Ove mašine imaju i sistem protiv magle (patent na čekanju) da bi se izbegla kondenzacija ispod poklopca.