Novosti

Kuhinja po meri profesionalnih kuvara

Naš posao je da pomognemo klijentima pri otvaranju novog objekta, da edukujemo “stare ugostitelje” i približimo im nove tehnologije i trendove u ugostiteljstvu, da skrenemo pažnju na važnost pravilnog projektovanja objekta u skladu sa tehnologijom koja je specifikum svakog objekta, ukažemo na pravilan građevinski raspored prostorija skladištenja, pripreme i izdavanja jela i pića, ukažemo na pravilno izvođenje tehničkih instalacija, na pravilan odabir materijala za izradu i oblaganje objekta, ventilacije, te detaljno sastavimo ponudu.

Kvalitetna izrada projekta

U okviru svog poslovanja, a kao rezultat dugogodišnjeg iskustva u opremanju ugostiteljskih objekata, kompanija Gastro svojim partnerima nudi potpunu i kvalitetnu uslugu koja  osim nabavke visokokvalitetne profesionalne ugostiteljske opreme, podrazumeva i usluge projektovanja, transporta, montaže, servisa, a vrlo često i edukacije i obuke osoblja.

Prilikom razgovora sa klijentima nastojima detaljno opisati svrhu, princip rada i karakteristike svih elemenata opreme za ugostiteljstvo, sa posebnim akcentom na detalje o kojima treba voditi računa pri odabiru kako projekta tako i svakog dela opreme.

Šta je profesionalna ugostiteljska oprema?

U profesionalnu ugostiteljsku opremu ubraja se sve: od profesionalnih šporeta i pećnica pa do stolova za jelo, profesionalnog posuđa pa do ledomata, šankova, rashlasnih tela. Odluka o tipu opreme za nove vlasnike  zna biti poprilično teška.

Popis obavezne opreme za kuhinju po meri profesionalnog kuhara

Oprema za pripremanje hrane je najvažniji segment pri otvaranju svakog restorana. Poznato je da iza svakog dobrog kuvara stoji profesionalna oprema, bez koje on ne bi mogao da bude tako vešt u pripremi kulinarskih specijaliteta zbog kojih gosti rado dolaze kod vas.  

Peći i šporeti

Peći kao idealni uređaji za  pečenje svih vrsta mesa i povrća, važni su elementi svake kuhinje. Profesionalni kuvari zbog mogućnosti kontrole temperature i postupka kuvanja preferiraju plinske peći ali vrlo često se u svakoj kuhinji nalaze i električni šporeti i ugradbene ploče za kuvanje. Funkcija precizne regulacije temperature samo je jedna od brojnih smart opcija koje proizvođači bele tehnike nude danas svojim kupcima. 

Roštilji i rešetke

Peći kao idealni uređaji za  pečenje svih vrsta mesa i povrća, važni su elementi svake kuhinje. Profesionalni kuvari zbog mogućnosti kontrole temperature i postupka kuvanja preferiraju plinske peći ali vrlo često se u svakoj kuhinji nalaze i električni šporeti i ugradbene ploče za kuvanje. Funkcija precizne regulacije temperature samo je jedna od brojnih smart opcija koje proizvođači bele tehnike nude danas svojim kupcima. 

Friteze

Friteze su neizostavan uređaj za siguran i higijenski način prženja velikih količina hrane koji garantuje preciznost, te svim kupcima preporučujemo njihovu kupovinu. Friteze su uređaji kojima se lako rukuje, lako se čiste i održavaju.

Rashladna oprema i skladištenje hrane

Frižideri i drugi rashladni uređaji garantuju svežinu hrane i njeno pravilno skladištenje. Nijedna kuhinja koja se koristi svakodnevno, nezamisliva je bez rashladnih uređaja i zamrzivača. Naročito je važno pravilno izabrati uređaje koji su funkcionalni i nude uštedu prostora.

Zamrzivači

Zamrzivači različitih kapaciteta proizvode se uglavnom u dva tipa: vertikalni i horizontalni.

Vertikalni zamrzivači su praktično rešenje za manje prostore i nude jednostavan pristup prehrambenim proizvodima. Izgledaju poput frižidera i imaju police i ladice za lakše raspoređivanje hrane. Sa druge strane, za kuhinje koje zahtevaju značajan kapacitet zamrzivača (preko 100, 200, 300 pa i 400 litara) zamrzivači-škrinje su bolji izbor. Međutim, ovi modeli nisu pregledni kao uspravni – imaju uglavnom viseće korpe, što zahteva drugačije slaganje i organizaciju namirnica. 

Hladni stolovi

Hladni stolovi su spoj rashladnog uređaja, frižidera ili zamrzivača u donjem delu, kao i stola sa radnom površinom za pripremu. Kapacitet im je smanjen u odnosu na vertikalne uređaje, ali su daleko praktičniji za upotrebu, jer nude mogućnost pripreme na gornjoj radnoj površini. Podela se vrši na na osnovu radne temperature: plusni hladni stolovi – frižideri -2°/+8°C i  minusni hladni stolovi – zamrzivači -10°/-20° C.

Korisni mali kuhinjski aparati

Mnogi bi rekli da su male tajne velikih majstora kuhanja skrivene u malim kuhinjskim alatima koje koriste. Temelj produktivnosti u kuhinji je redovna upotreba kvalitetnih uređaja poput blendera, raznih mešalica i seckalica, tostera, mašina za pripremu povrća i slično. Ovom popisu dodajemo i grill tostere koji se, osim za tostiranje sendviča, mogu koristiti i za prženje pljeskavica i pripremu palačinki. Mikrotalasne pećnice su takođe vrlo praktični aparati u kuhinjama profesionalnih kuvara. Osim što omogućuju kraće vreme pripreme, ovi su uređaji idealni za podgrevanje hrane. Uz sve potrebne rashladne,električne i plinske uređaje za pripremu, čuvanje i termičku obradu hrane, svaka kuhinja treba da ima i alate i opremu za pripremu hrane: od setova svih vrsta oštrih noževa, preko dasaka za rezanje, do neophodnih zdela i posuda. Tu su i profesionalne tave, lonci, posude raznih oblika i veličina.

Mašine za pranje posuđa i čaša

Čistoća je presudna u kuhinji, a značajnu pomoć u održavanju posuđa i pribora čistim donosi mašina za pranje posuđa. Mašine za suđe i čaše dolaze kao ugradbeni i samostojeći modeli. Vertikalne mašine kombinuju brzinu i učinkovitost pranja u kompaktnom dizajnu koji štedi prostor i pritom zadovoljava potrebe velikih i malih kuhinja. Pri odabiru i kupovini ovih uređaja vrlo je važno proceniti koliko često će se koristiti kako biste odabrali one odgovarajućeg kapaciteta.