Novosti

INOVACIJE /Grilling Equipment Roaster/

BIOKAN Roaster Charcoal Grill /OTVORENI ROŠTILJ I RERNA U JEDNOM UREĐAJU/

Roaster Charcoal Grill peći na drveni ugalj su spoj otvorenog roštilja i rerne u jednom elegantnom uređaju. Priprema hrane se vrši na tradicionalnom grillu – roštilju koji se zagreva na ugalj. U Roaster pećnicama u isto  vreme možete da pripremate meso, ribu, piletinu, pljeskavice, odreske, predjela i još mnogo toga i to 35% brže nego na od otvorenom konvencionalnom roštilju. Prednost je u brzini i roštiljanju u zatvorenoj peći a pripremom hrane na ovaj način, postiže se ukus grilovane hrane koja zadržava sve sokove i ukuse, koji se kod običnog grilovanja i pečenja, najčešće izgube. Roaster koriste najprofesionalniji kuvari na svetu jer daje jedinstven ukus raznim namirnicama, istovremeno povećavajući produktivnost kuhinje.

U našoj ponudi su najtraženiji Roaster modeli – različitih dimenzija i karakteristika, idealni za sve kuhinje: od tradicionalnih i modernih restorana, bistroa, pa do velikih hotela.

 Roaster Charcoal Grill (peći bez postolja)

BIOKAN Roaster Charcoal Grill, peći sa postoljem

ROASTER C Rotisserie je rotirajući roštilj zatvorenog tipa na drva i uglja, pogodan za pečenje piletine, mesa i ribe. Ima 6 rotirajućih ražnjeva i radi sa motorom snage 60W. Izrađen je od nerđajućeg čelika AISI 304 sa planetarnim sistemom okretanja.

Tehničke karakteristike:

  • Unutrašnje osvetljenje
  • Rotiser za piletinu se može koristiti na drva ili na ugalj, koji se postavljaju u komoru za sagorevanje, nazad, preko bočne strane vrata
  • Unutrašnji vatrostalni zid i vatrostalna staklena vrata obezbeđuju zadržavanje toplote
  • Ima fioku za pepeo u komori za sagorevanje i posudu za masnoću, te slavinu za izbacivanje masnoće
  • Svaki model sadrži: 6 šipki za pečenje dužine 130 cm, 30 duplih viljušaka za ražanj, 12 pojedinačnih za piliće, lonac za mast, vatrostalne cigle i žarač.

Charcoal Churrasco Grill

Inspirisan grčkim „souvlakijem“ na roštilju na drveni ugalj i latinoameričkim „churrasco“, Roaster je kreirao moderan aparat koji kombinuje obe tradicije.

Roštilj za pečenje churrasco ima rotirajući sistem za ražanj preko žara koji obezbeđuje savršeno pečenje. Ražnjići se mogu kombinovati ili zameniti rešetkama za roštilj u zavisnosti od vrste hrane koju odaberete.

Osnovna oprema: Napravljen od nerđajućeg čelika AISI 304 – Sa 5 pozicija za čekanje – Motorizovani sistem za rad – Orman za odlaganje – Sadrži : 1 set ražnjića 8x8x500mm, 2 rešetke za roštilj od nerđajućeg čelika, vatrostalne cigle, strugač za roštilj, žarač i starter za ugalj.

Robata Grill roštilji

Sve veći favorit među najboljim svetskim kuvarima su robata roštilji, koji se mogu naći u najboljim svetskim restoranima. Roaster Robata je dizajnirana da ponudi različite nivoe pečenja na roštilju – kombinujući grčku i japansku tradiciju jer se hrana koja se nudi sastoji od kombinacije zalogaja morskih plodova i povrća, ali su i druge vrste hrane pogodne za roštilj na Robati.

„Robata“ je skraćenica od „robataiaki“, što se u japanskoj kuhinji prevodi kao „kuvanje pored vatre“. Stil kuvanja se odnosi na metod kuvanja na vrelom drvenom uglju na širokom i ravnom otvorenom kaminu, sličan roštilju. Meso, morski plodovi i povrće mogu se istovremeno pripremati na roštilju robata, a otvoreni roštilj ispred gostiju često je praćen nekim gurmanskim teatralnostima robata kuvara dok kuvaju.